Wat zijn schimmelnagels en wat kun je er aan doen?

kalknagel barendrecht

Schimmelnagels of kalknagels worden veroorzaakt schimmels of gist. Vaak zijn het dezelfde schimmels die ook voor de ontwikkeling van voetschimmel of zwemmerseczeem verantwoordelijk zijn. Maar er zijn ook schimmels die uitsluitend voetschimmel veroorzaken en dus geen schimmelnagels. Meestal zijn schimmelinfecties minder schadelijk. Controle en een goede voethygiëne zijn wel nodig om verdere verspreiding te voorkomen. Schimmelnagels zijn namelijk erg besmettelijk. Heb je last van vervelende schimmelnagel? Schimmelnagels Den Haag is steeds in de buurt om je daarmee te helpen.

Meerdere oorzaken van schimmelnagels

Deze schimmelnagels hebben niet één, maar meerdere oorzaken. Te kort geknipte nagels en- of het dragen van te kleine of ongemakkelijke schoenen te kleine schoenen zijn de twee meest voorkomende oorzaken van schimmelnagels. Een belangrijke risicogroep zijn diabetici. Die hebben last van een onstabiele bloedsuikerspiegel en hun slechte bloedcirculatie. Daardoor raken hun weefsels aangetast en zal de schimmelinfectie zich sneller ontwikkelen. Het is daarom dat diabetici regelmatig op controle moeten bij de medische pedicure, zoals bij pedicure Den Haag.

Hoe moet je schimmelnagels behandelen?

Vaak loop je met schimmelnagels rond zonder dat je er last van hebt. Zo worden dan vaak niet behandeld. Voor een goede voethygiëne is dat echter nodig. Ook omdat je ze niet zou verspreiden, want zoals we hierboven al schreven zijn ze erg besmettelijk. Heb je last van schimmelnagels? Gebruik dan schimmelwerende olie of tinctuur en ga zo lang met de behandeling door tot je schimmelnagels zijn vervangen door nieuwe nagels. Duurt dat té lang en doen ze pijn? Dan kan lasertherapie een oplossing zijn. De combinatie van licht en warmte vernietigt de schimmel. Laserbehandeling is pijnloos en één behandeling volstaat meestal. Laat je kalknagel behandelen de haa.

Kalknagels voorkomen

Dat kan door:

  • Je grondig af te drogen
  • Je voeten dagelijks te wassen zonder zeep
  • Minstens dagelijks je sokken te vervangen
  • Voorkom een droge huid met een goede hydratatie
  • Het regelmatig verluchten van je schoenen
  • Niet altijd dezelfde schoenen te dragen
  • Een goede voetverzorging door een medische pedicure
  • Een gezonde eet- en levensstijl