Verse babyvoeding

verse babyvoeding

Verse babyvoeding: wat moet je je daar bij voorstellen? In veel gevallen zitten er in verse babyvoeding geen extra toegevoegde stoffen. In veel reguliere kant-en-klaar maaltijden zitten er vaak kleurstoffen en smaakstoffen in verwerkt zodat het product ook langer houdbaar blijft. Met vers wordt bedoeld dat de maaltijd voor je baby puur is zonder allerlei stoffen die onnodig zijn om binnen te krijgen. In iedere maaltijd zitten alleen maar verse producten verwerkt en je kunt het snel even uit de diepvries halen. Hierdoor bespaar je veel tijd omdat je zelf niet in de keuken hoeft te staan om weer een nieuwe maaltijd in elkaar te zetten. Daartegenover staat dat het even gezond is als je het zelf zou bereiden.

Verse babyvoeding en kwaliteit

De kwaliteit van verse babyvoeding is altijd gegarandeerd doordat er alleen maar verse ingrediƫnten zitten. Ook worden alle hapjes in een schone omgeving bereid en worden alle nieuwe maaltijden getest. Er wordt bijvoorbeeld gekeken hoe de smaak is en de voedingswaarde wordt bepaald. Na de test kunnen er eventueel nog wat aanpassingen gedaan worden. Verder wordt er een bepaalde procedure gebruikt waardoor je de hapjes goed kunt invriezen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Wat ook handig is aan verse babyvoeding is dat de maaltijden altijd zijn afgestemd op de leeftijdscategorie van je kind. Hierdoor houdt je nooit veel eten over en weet je zeker dat je kind voldoende eet.

Voorbeelden van maaltijden met verse babyvoeding

Voor het ontwikkelen van verse babyvoeding wordt er door voedingsspecialisten gekeken welk eten er voor een bepaalde leeftijd geschikt is. Zo kunnen peuters bijvoorbeeld al gewoon mee-eten met het gezin. Alleen soms is het makkelijk als je even snel iets voor je peuter op tafel kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan groentesoep die is gevuld met aardappel en groentes. Er is bewust voor gekozen om ook koolhydraten toe te voegen aan de soep want dat heeft je peuter ook hard nodig. Andere mogelijkheden zijn die je kunt kiezen is een stoofpotje, stamppot of kerrie rijst.